Biz iste'mol qiladigan yeguliklar haqida 10ta ajablanarli fakt

  • 17:40 / 11.06.2019
  • 8987

Bugun e'tiboringizga ko‘p iste'mol qilinadigan mahsulotlar haqida 10ta qiziqarli, hayotiy va g‘aroyib faktlarni taqdim etadi.

 

Chili qalampiri

Chili qalampirining rangi uning ta'mi borasida hech nimani anglatmaydi. Faqatgina hajmiga e'tibor berish zarur: u qancha kichik bo‘lsa, shuncha achchiq bo‘ladi.

 

Bananlar

Bu biroz g‘alati tuyulishi mumkin, biroq chivinlarni chindan ham yaqindagina banan iste'mol qilgan i nsonning hidi jalb qilar ekan. Sababi esa noma'lum. 

 

Avokado

Avokado — bir zumda tanovul qilinuvchi yegulik. Bu mevani bir daqiqa ichida yeyishga ulgurishingiz kerak.

Yana avokado

Hech qachon qushlarga yemish tariqasida avokado bera ko‘rmang! Hattoki buni ularning o‘zi talab qilsa ham. Bu qushlar uchun juda zaharli mevadir.

 

Gravitatsiya

Yer tortish kuchi juda hazilkash. U suv ichayotganingizda sizning ustingizdan kuladi. Bunga qarshi qanday kurashish mumkin? Bizningcha, hech qanday. 

 

Ichimlik suvlari

Har bir idishdagi suv har xil! Siz hech qachon ishlab chiqaruvchilarning bir xil suv mahsulotini topa olmaysiz.

 

Bo‘yoqlar va bolalar

Ovqatlardagi kimyoviy bo‘yoqlar bolalarda giperfaollikni oshiradi. Ayniqsa qizil va sariq rangli bo‘yoqlar.

 

Qahva donlari

Qahva donlari donlar emas, aksincha, reza mevalar ekan! Ularning aniq nomlanishi «qahva daraxtining reza mevalari» deb aytiladi. Shuning uchun, litrlab qahva emas, reza meva sharbatini ichayapman, deb aytishingiz mumkin. 

 

Kamamber pishlog‘i 

Kamamber pishlog‘ini saqlash muddati tugamagunga iste'mol qilish zarur. 

 

Shokolad

Qora shokolad juda ham biz haqimizda qayg‘uradi. Agarda siz taomdan so‘ng bir bo‘lak qora shokoladni tanovul qilsangiz, qonni glyukozaga to‘yintiradi.

 

Taomning eng asosiy siri 

Har doim har qanday taomni tunda yeyish juda mazali tuyuladi. 

Teglar