Olimlar odam organizmiga salbiy taʼsir qilib, erta oʻlimga olib keladigan tonggi odatlar haqida maʼlum qildilar.
Nonushtadan voz kechish
Tadqiqotlarning koʻrsatishicha, nonushtadan voz kechish yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanish xavfini 87 foizga oshiradi. Tongda toʻyib nonushta qiladigan odamlar kun davomida nonushtadan voz kechadigan odamlarga nisbatan ikki barobar koʻproq kaloriya sarf etishadi.
Tamaddi qilmay turib och qoringa qahva ichish
Britaniyalik olimlarning maʼlum qilishlaricha, och qoringa ichilgan qora qahva qondagi glyukoza miqdorini oshirib yuboradi. Nonushtadan avval oq qoringa qahva emas, iliq suv ichish tavsiya etiladi.
Nonushta vaqtida sharbat ichish
Nonushta vaqtida shirin ichimliklar, jumladan sharbat isteʼmol qilish qandli diabet xavfini 16 foizga oshirar ekan. Nonushtada mevalar isteʼmol qilish mumkin, faqatgina olma va banan bundan mustasno. Organizmga toʻqlik hissini berish uchun nonushta dasturxonida oqsilga boy mahsulotlar boʻlishi lozim.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!