Kakaoning foydali xususiyatlari siz taxmin qilgandan ancha koʻp. Bu haqida diyetolog Lyudmila Mikityuk maʼlum qildi.
Mutaxassisning aytishicha, bu yerda gap tabiiy kakao haqida bormoqda, eruvchan kakao tarkibida kimyoviy moddalar va boʻyoqlar mavjud boʻlgani tufayli uning foydalilik koʻrsatkichi 20 foizga kamroq.
“Kakao kukuni mushaklar faoliyatiga ijobiy taʼsir koʻrsatuvchi vitamin hamda minerallarga boy, u anemiyaga qarshi kurashishga yordam beradi, suyaklarni mustahkamlaydi, bolalar va homilador ayollar uchun juda foydali. Kakao jigarni tozalab, qondagi xolesterin miqdorini kamaytirishga yordam beradi”, deydi shifokor.
Shuningdek, kakao tarkibidagi fenol va prosianidin terini yoshartiradi, kollagen molekulalarini oʻzaro birlashtiradi va teri tarangligi taʼminlaydi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!