Kerakli masalliqlar:
- Shokoladli pechenye – 150 gr
- Sariyogʻ – 35 gr
- Marshmellou – 200 gr
- Qaymoq – 395 gr
- Qora shokolad – 180 gr
Tayyorlanishi:
1. Pechenye qoʻlda boʻlaklab olinadi va eritilgan sariyogʻ bilan qorishtiriladi.
2. Pechenyeli asos plyonka oʻralgan qolip ichiga joylanadi va qoʻl bilan zichlab chiqiladi. Qolip muzlatgich ichiga solib qoʻyiladi.
3. Marshmellou konfetlari mikrotoʻlqinli pech yoki suv bugʻida eritib olinadi.
4. Massa ichiga suyuq qaymoq (95 gr) quyiladi.
5. Masalliqlar ustidan shokolad solinadi va obdon aralashtiriladi.
6. Qaymoqning qolgan qismi mikser yordamida koʻpirtiriladi.
7. Shokoladli massa koʻpirtirilgan qaymoq bilan qorishtiriladi.
8. Pechenyeli asos solingan qolip muzlatgich ichidan olinadi va ustidan tayyor muss quyiladi.
9. Qolip 2 soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
10. Desertning ustki qismi marshmellou konfetlari hamda shokolad bilan bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!