Kerakli masalliqlar:
- Qaymoq – 100 gr
- Oq shokolad – 200 gr
- Rayhon barglari – 20 gr
- Sariyogʻ – 170 gr
- Qora shokolad – 150 gr
- Tuxum – 6 dona
- Shakar – 150 gr
- Un – 140 gr
Tayyorlanishi:
- Rayhon barglari qaymoq ichiga solinadi va aralashma olov ustiga qoʻyib, qaynash holatiga keltiriladi.
- Tayyor massa blender yordamida qorishtiriladi.
- Aralashma oq shokolad ustidan quyiladi.
- Hosil bo‘lgan qorishma blender yordamida yana bir bor aralashtirib yuboriladi.
- Ganash konteyner ichiga 1,5 sm qalinlikda quyiladi.
- Idish muzlatgich ichiga 1,5-2 soatga solib qoʻyiladi.
- Sariyogʻ va qora shokolad past olovda eritib olinadi.
- Tuxum va shakar alohida idish ichida oʻzaro koʻpirtiriladi.
- Tuxumli massa asosiy aralashma ichiga solinadi.
- Masalliqlar ustidan un sepilgach, suyuq xamir qoriladi.
- Metall halqa shaklidagi qoliplarning chetlari folga qogʻozi bilan oʻraladi va unga belanadi.
- Qoliplarning teng yarmi xamir bilan toʻldiriladi va yarim soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
- Xamir muzlatgichdan olingach, har birining ustiga bir choyqoshiqdan ganash, uning ustidan esa xamir solib chiqiladi. Shirinliklar shu holatda yana bir soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
- Shokoladli fondanlar 180 daraja haroratda 20-25 daqiqa pishirib olinadi.
Manba