Kerakli masalliqlar:
- Tvorogli pishloq – 300 gr
- Shakar – 75 gr
- Xandonpista pastasi – 75 gr
- Smetana – 150 gr
- Qaymoq – 100 gr
- Tuxum – 3 dona
- Tuxum sarigʻi – 1 dona
- Pechenye – 100 gr
- Sariyogʻ – 45 gr
Tayyorlanishi:
1. Tvorogli pishloq va shakar mikser yordamida oʻzaro qorishtiriladi.
2. Aralashma ichiga smetana va xandonpista pastasi solinadi.
3. Massa ichiga qaymoq qoʻshiladi.
4. Masalliqlar ustidan 2 ta tuxum chaqiladi.
5. Endi esa navbat tuxum sarigʻiga!
6. Pechenyelar qoʻlda boʻlaklab chiqiladi, ustidan sariyogʻ solinadi va 1 ta tuxum chaqiladi.
7. Pechenyeli qorishma chetlari pergament qogʻoz bilan oʻralgan qolip ichiga joylanadi.
8. Asos qoʻl bilan zichlanadi.
9. Qolip ichiga pishloqli massa quyiladi.
10. Chizkeyk 95 daraja haroratda 2,5-3,5 soat pishiriladi.
11. Chizkeykning ustki qismi xandonpista boʻlaklari bilan bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!