Kerakli masalliqlar:
- Sariyog‘ - 30 gr
- Zaytun yog‘i - 10 gr
- Tovuq oyoqchalari - 6 dona
- Qo‘ziqorin - 150 gr
- Sarimsoq - 5 bo‘lak
- Bulyon - 230 ml
- Xantal - 2 oshqoshiq
- Qaymoq - 80 ml
- Toshcho‘p
Tayyorlanishi:
1. Sariyog‘ qizigan tovada eritiladi va ustidan zaytun yog‘i quyiladi.
2. Tovuq oyoqchalari salfetka yordamida quritiladi va tovada qizartirib qovuriladi.
3. Qo‘ziqorin yirik shaklda maydalanadi.
4. Qo‘ziqorin bo‘laklari tovada qovurib olinadi.
5. Tova ichiga sarimsoq bo‘laklari solinadi.
6. Masalliqlar ustidan tovuqli bulyon quyiladi va xantal qo‘shiladi.
7. Qayla qaynash holatiga kelganidan so‘ng qaymoq solib aralashtiriladi.
8. Qayla quyuqlashguniga qadar 10-15 daqiqa davomida qaynatilib, ta’bga ko‘ra tuzi va murchi rostlanadi.
9. Qayla maxsus qolip ichiga quyiladi va ustidan tovuq oyoqchalari terib chiqiladi. Masalliqlar ustidan maydalangan toshcho‘p sepiladi.
10. Taom 180 daraja haroratda 15-20 daqiqa pishiriladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!