Mutaxassislar oshqozon-ichak traktida kislotalilikni oshiruvchi va shu orqali tish emalini buzuvchi mahsulotlar haqida gapirdi.
Shifokorlarning ta’kidlashicha, bunday mahsulotlar qatoriga piyoz, sarimsoq, turp, pomidor, bulg‘or qalampiri, olxo‘ri, shuningdek, sitrus mevalar kiradi.
“Yuqori kislotalilikka ega bo‘lgan har bir narsa butun oshqozon-ichak trakti va tish emaliga ta’sir qiladi", deya tushuntiradi mutaxassislar.
Noto'g'ri chaynash va yomon gigiena ham tish emalidagi muammolarga olib kelishi mumkin. Shifokor tish cho'tkalarini juda uzoq vaqt ishlatmaslikni maslahat beradi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!