Kanadadagi Makmaster universiteti olimlari sutkalik sut mahsulotlarini kuniga uch marta iste’mol qilish hayotni uzaytirishi mumkinligini ta’kidlamoqda.
Mutaxassislar tajriba o‘tkazdilar, uning davomida sut mahsulotlari yurak-qon tomir kasalliklari va erta o‘lim xavfini kamaytirishini bilib oldilar.
Olimlar tajribaga 136 384 kishini jalb qildilar, ular to‘rt guruhga bo‘lingan. Mutaxassislar ko‘ngillilar uchun dietani yozib berishdi va uni to‘qqiz yil davomida kuzatdilar.
Mutaxassislarning ta’kidlashicha, sut mahsulotining bir qismi 244 gramm og‘irlikdagi bir stakan sut yoki yogurt, 15 gramm pishloq yoki 5 gramm sariyog‘ bilan tengdir.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!