Suv bir marta qaynatilganda uning tarkibidagi bakteriya hamda viruslar to‘liq “o‘ladi”. Biroq, uni takroran qaynatish suv zichligi, minerallar konsentratsiyasining oshib ketishiga olib keladi. Ikki marta qaynatilgan suv tarkibi o‘zgaradi, organoleptik xususiyatlari va tabiiy ta’mini yo‘qotadi.
Shuningdek:
• Suv tarkibidagi nitratlar, margimush va natriy ftoridi miqdori oshib ketadi;
• zararli xloroorganik birikmalar hosil bo‘ladi;
• suvning ta’m sifatlari yo‘qoladi;
• og‘ir metallar konsentratsiyasi oshadi;
• kalsiy tuzlari xavfli bo‘lib qoladi;
• og‘ir vodorod hosil bo‘ladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!