Kerakli masalliqlar:
- Jelatin – 15 gr
- Mango pyuresi – 360 gr
- Asal – 100 gr
- Rayhon – 9 gr
- Qaymoq – 360 gr
- Oq rangli mastika
- Tayyor glazur
Tayyorlanishi:
1. Rayhon yaproqlari yuvib quritiladi va mayda toʻgʻraladi.
2. Jelatin sovuq suvga ivitiladi. Asal va mango pyuresi oʻzaro qorishtirilib, qaynash holatiga keltiriladi.
3. Aralashma qaynab chiqqandan keyin olov ustidan olinadi va biroz soviganidan keyin suvi silqitilgan jelatin qoʻshiladi.
4. Aralashma ichiga toʻgʻralgan rayhon solinadi.
5. Qaymoq mikser yordamida koʻpirtiriladi.
6. Sovigan pyure qaymoq bilan birga qorishtiriladi.
7. Tayyor muss qandolat qopi ichiga joylanadi.
8. Aralashma maxsus qoliplar ichiga toʻldirib chiqiladi va muzlatiladi.
9. Oq rangli mastikadan kerakli detallar tayyorlanadi.
10. Desertning ustki qismi istalgan rangdagi glazur bilan qoplanadi va detallar yordamida bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!