Olimlar aniqlashicha, muntazam qahva isteʼmoli maʼlum kasalliklarning xavfini kamaytiradi. Tadqiqot toʻgʻrisidagi hisobot Amerika gastroenterologlar kollejining veb-saytida eʼlon qilingan.
Baylor tibbiyot kollejida 34 kishi ishtirok etgan tadqiqotda yoʻgʻon ichakning turli segmentlaridan biopsiya qilingan. Aniqlanishicha, ichaklarda kofein miqdori yuqori boʻlgan odamlarda faesalibakterium va roseburia foydali bakteriyalari koʻproq, erysipelatoklostridium bakteriyasi esa kamroq aniqlangan.
Ichak mikrobiotasi diabet, buyrak va yurak-qon tomir kasalliklari xavfini kamaytirishda muhim rol oʻynaydi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!