Kerakli masalliqlar:
- Shakar – 180 gr
- Sariyogʻ – 130 gr
- Sabzi – 150 gr
- Dolchin – 1 choyqoshiq
- Tuyilgan zanjabil – 1 choyqoshiq
- Tuxum – 2 dona
- Tuxum sarigʻi – 1 dona
- Un – 165 gr
- Qavartma – 8 gr
- Sut – 75 gr
Tayyorlanishi:
1. Shakar, tuxum va tuxum sarigʻi 10-15 daqiqa davomida mikser yordamida koʻpirtiriladi.
2. Tozalangan sabzi qirgʻichdan oʻtkaziladi.
3. Shakar 20 ml suv bilan qorishtirilgach, oʻrtacha olovda eritiladi.
4. Un, dolchin, zanjabil va qavartma oʻzaro qorishtiriladi.
5. Shakarli suvning rangi toʻqlasha boshlagach, olov oʻchiriladi va ichiga sariyogʻ solinadi.
6. Massa venchik yordamida koʻpirtiriladi.
7. Qirgʻichlangan sabzi aralashma ichiga solinadi va 5 daqiqa davomida olov ustida ushlab turiladi.
8. Unli qorishma tuxumli massa ustidan solinadi.
9. Aralashma ustidan sut quyib, xamir qoriladi.
10. Xamir ichiga sabzili qorishma solinadi.
11. Tayyor xamir qolip ichiga joylanadi.
12. Pirog 150 daraja haroratda 40-60 daqiqa pishiriladi.
13. Pirogning ustki qismi taʼbga koʻra bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!