Kerakli masalliqlar:
• Shakar – 2 oshqoshiq + 200 gr + 100 gr
• Dolchin – 1 dona
• Nok – 3 dona
• Sariyogʻ – 60 gr
• Yongʻoqlar – 100 gr
• Dolchin (maydalangan) – 1 choyqoshiq
• Qavartma – 2 choyqoshiq
• Un – 155 gr
• Qaymoq – 125 ml
• Sut – 250 gr
• Tuxum – 2 dona
• Vanil ekstrakti – 1 choyqoshiq
Tayyorlanishi:
1. Shakar (2 oshqoshiq), dolchin tayoqchasi va 1 litr suv idish ichiga solib, qaynash holatiga keltiriladi.
2. Shakar (200 gr) va suv (60 ml) olov ustiga qoʻyiladi. Qorishma shakar toʻliq erib ketgunigacha qaynatiladi.
3. Sariyogʻ boʻlaklab olinadi.
4. Qovurilgan yongʻoqlar, un, qavartma va maydalangan dolchin oʻzaro qorishtiriladi.
5. Shakarli suv qaynab, karamelga aylana boshlaydi, aralashmaning rangi oʻzgaradi. Massa ichiga sariyogʻ boʻlaklari solinadi va aralashtirgan holatda ustidan qaymoq quyiladi. Qorishma bir necha bor aralashtirilgach, olov oʻchiriladi.
6. Dolchinli suv ichiga tozalangan noklar solinadi va mevalar yumshaguniga qadar 20-30 daqiqa davomida qaynatiladi.
7. Tuxum, shakar (100 gr), sut, vanil ekstrakti oʻzaro aralashtiriladi.
8. Idish ichiga unli massa solinadi va suyuq xamir qoriladi.
9. Maxsus idishchalar patnis ustiga teriladi, har birining teng yarmi xamir bilan toʻldiriladi va oʻrta qismiga bittadan nok joylashtiriladi.
10. Shirinliklar 180 daraja haroratda 20-30 daqiqa pishiriladi.
11. Issiq desertlar ustidan sariyogʻli aralashma quyib chiqiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!