Haqiqiy shokoladni sifatsiz mahsulotdan qanday farqlash mumkin? Mutaxassislar bu boradagi asosiy jihatlarni sanab oʻtdilar.
Shokoladni xarid qilishda eng avvalo uning tarkibiga eʼtibor qaratish kerak. Mahsulot asosini kakao va shakar tashkil qiladi. Shokolad tarkibidagi kakao miqdori 35 foizdan kam boʻlishi kerak emas.
Mutaxassislarning aytishlaricha, haqiqiy shokolad ogʻizga solinganda, hattoki qoʻlda koʻproq ushlab turilganda ham darhol erib ketadi. Erigan shokolad haqiqiy boʻlsa, qayta sovitilganda avvalgidek qattiq boʻlib qolmaydi.
Shuni ham unutmaslik kerakki, haqiqiy shokoladning yaroqlilik muddati 6 oydan koʻp boʻlmaydi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!