$
12972.08 UZS
15.08
126.61 UZS
-1.16
13223.74 UZS
-121.97
14° Kechasi

Ko‘p sho‘r yeyish yurakka zarar

16:47 / 04.02.2024

 

🔘Tuz organizmda suvni ushlab chiqaradi, bu esa semirishga olib keladi. Bu, o‘z navbatida, yurakdagi yukni oshiradi.

🔘Tuzning katta qismlari qon bosimining oshishiga olib keladi.

Agar siz tuzni ko‘p isteʼmol qilsangiz, magniy va kaliy ko‘p bo‘lgan taomlarni isteʼmol qiling.

Ular natriy bilan “kurashadi”.

Kaliyga boy mahsulotlar - kakao, bodom, yeryong‘oq, mayiz, ko‘k piyoz, o‘rik, shaftoli, baliq.

Magniy - quritilgan mevalar, pomidor, karam, grechka, tariq, bug‘doy kepagi, olma, atirgullarda mavjud.

Sho‘r yeyish bilan birga , uning zararini yo‘qotuvchi mahsulotlarni ham istemol qilishni unutmang


Foydali


														
														Zumerlar aslida kim?

Zumerlar aslida kim?

Bugungi axborot davrida ko‘plab yangidan yangi atamalar paydo bo‘lmoqda yoki eski atamalar ijtimoiy tarmoqlarning rivojlanis…
10:31 / 23.11.2024

														
														Temuriy malika Gulbadanbegim kim edi?

Temuriy malika Gulbadanbegim kim edi?

Temuriylar sulolasi deganda judayam katta tarix ko‘z oldimizga keladi. Temuriylar sulolasi tarixda ikkita muhim imperiya – E…
16:54 / 13.11.2024

														
														Odamlar is gazidan nega zaharlanadi?

Odamlar is gazidan nega zaharlanadi?

FVV mas’uli qanday qilib is gazidan zaharlanish yuzaga kelishi hamda u nega inson o‘limiga olib kelishini tushuntirdi.
11:02 / 09.11.2024

														
														Tabiiy mahsulotlar yordamida ona sutini ko‘paytirish mumkin

Tabiiy mahsulotlar yordamida ona sutini ko‘paytirish mumkin

Yangi oq uzum. Bir kunda ikki hissa yangi oq uzum iste’mol qilish ona sutini ko‘paytiradi.
15:18 / 02.11.2024

														
														Baliq yeyishning foydalarini bilib oling

Baliq yeyishning foydalarini bilib oling

Haftasiga 2 bo‘lak baliq go‘shti iste’mol qilganlarda o‘lim xavfi 3 martadan 1 martagacha kamayishi mumkin. Yurak kasallikla…
15:15 / 02.11.2024

														
														Ovqatni yaxshilab chaynab yeyishning foydalarini bilib oling

Ovqatni yaxshilab chaynab yeyishning foydalarini bilib oling

Taomni yaxshi chaynagan, kam chaynaganga nisbatan kam yeb-ichadi. Chunki taom quvvatini kamchiliksiz qabul qilgan bo‘ladi.
11:33 / 31.10.2024

														
														Barmoqlaringizni massaj qilib turing, chunki…

Barmoqlaringizni massaj qilib turing, chunki…

Bosh barmoq massaj qilinganda, miya faoliyati kuchayadi va bosh og‘rig‘i yengillashadi;Ko‘rsatkich barmoq massaj qilinganda …
11:10 / 28.10.2024

														
														Kundalik hayotingizda qancha miqdorda go‘sht yeyishingiz kerakligini bilib oling

Kundalik hayotingizda qancha miqdorda go‘sht yeyishingiz kerakligini bilib oling

Go‘sht iste’mol qilishning normasi turli omillarga, jumladan yosh, jismoniy faollik darajasi va umumiy sog‘lig‘ingizga bog‘l…
10:56 / 28.10.2024

														
														Ibn Sino non haqida nimalar degan edi?

Ibn Sino non haqida nimalar degan edi?

Non tuzli, yaxshi oshirilgan bo‘lishi, tandirda yaxshi pishirilishi, bir kechadan keyin yeyilishi kerak.
17:37 / 27.10.2024

														
														Yong‘oqning foydalarini bilib oling

Yong‘oqning foydalarini bilib oling

Ushbu mo‘jizaviy mahsulot antibiotik xususiyatga ham egadir.
17:34 / 27.10.2024

Bu ham qiziq

Shavkat Mirziyoyev bir necha harbiy xizmatchilarni mukofotladi

Shavkat Mirziyoyev bir necha harbiy xizmatchilarni mukofotladi

O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “O‘zbekiston Respublikasi Qurolli Kuchlari tashkil etilganining 33-yilligi hamda Vat…
20:18 / 13.01.2025
Endi “Faxriy donor”lar jamoat transportidan bepul foydalanishi mumkin

Endi “Faxriy donor”lar jamoat transportidan bepul foydalanishi mumkin

Ushbu tashabbusni SSV ishlab chiqqan.
17:10 / 12.01.2025
Toshkent hayvonot bog‘iga alpaka va lama keltirildi

Toshkent hayvonot bog‘iga alpaka va lama keltirildi

Bu haqda Toshkent hayvonot bo‘g‘ining Telegram kanalida ma’lum qilindi.
12:18 / 13.01.2025
Xorvatiyada prezidentlik saylovining ikkinchi bosqichi boshlandi

Xorvatiyada prezidentlik saylovining ikkinchi bosqichi boshlandi

Xorvatiyada 3,7 milliondan ortiq odam ovoz berish huquqiga ega.
18:38 / 12.01.2025
Chexiyada restoran portlashi oqibatida olti kishi halok bo‘ldi

Chexiyada restoran portlashi oqibatida olti kishi halok bo‘ldi

Shuningdek, yaqin atrofdagi binolardan 30 kishi evakuatsiya qilinganligi haqida xabar berilgan.
20:12 / 12.01.2025
Donetskdagi avtobus halokatida 3 nafar yo‘lovchi halok bo‘ldi

Donetskdagi avtobus halokatida 3 nafar yo‘lovchi halok bo‘ldi

Bugun DXRda avtobus ishtirokida avariya yuz bergan, natijada 3 kishi halok bo‘lib, 27 kishi jarohat olgan. Bu haqda Rossiya …
13:25 / 12.01.2025
Chilonzor tumanida go‘zallik saloni yonib ketdi

Chilonzor tumanida go‘zallik saloni yonib ketdi

Hodisa oqibatida tan jarohati olgan va halok bo‘lganlar yo‘q.
18:29 / 13.01.2025
Britaniya sobiq bosh vaziri Boris Jonson Putinni haqorat qildi

Britaniya sobiq bosh vaziri Boris Jonson Putinni haqorat qildi

Britaniya sobiq bosh vaziri Boris Jonson Delfi nashri bilan suhbatda Rossiyaning “imperatorlik ambitsiyalari” haqida shikoya…
15:22 / 12.01.2025
Serbiya prezidenti Putin va Tramp o‘rtasidagi uchrashuvni Belgradda o‘tkazishni taklif qildi

Serbiya prezidenti Putin va Tramp o‘rtasidagi uchrashuvni Belgradda o‘tkazishni taklif qildi

Serbiya prezidenti Aleksandr Vuchich o‘z mamlakatini Rossiya va AQSh prezidentlari Vladimir Putin va Donald Tramp o‘rtasidag…
11:23 / 13.01.2025
Ostona – Samarqand yo‘nalishida poyezd qatnovi yo‘lga qo‘yilishi mumkin

Ostona – Samarqand yo‘nalishida poyezd qatnovi yo‘lga qo‘yilishi mumkin

“Yo‘lovchi tashish” va “O‘ztemiryo‘lyo‘lovchi” aksiyadorlik jamiyati o‘rtasida yo‘lovchi tashishni rivojlantirish va ikki da…
15:07 / 13.01.2025

O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!

O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!