Kerakli masalliqlar:
- Pomidor – 5 dona
- Bodring – 1 dona
- Piyoz – 1 dona
- Shirin bulgʻor qalampiri – 1 dona
- Zaytun yogʻi – 150 gr
- Sut – 30 gr
- Tabasko qaylasi – 1 choyqoshiq
- Uzum sirkasi – 1 oshqoshiq
- Tuz va murch
Tayyorlanishi:
1. Pomidor va bulgʻor qalampiri urugʻlaridan tozalab olinadi va har biri toʻrt boʻlakka boʻlinadi. Bodringning ham urugʻlari olib tashlanadi.
2. Barcha masalliqlar yirik koʻrinishda toʻgʻraladi va bitta idish ichiga solinadi.
3. Masalliqlar ustidan zaytun yogʻi, qayla, sut va sirka quyiladi.
4. Masalliqlar yarim soatga muzlatgich ichiga solib qoʻyiladi.
5. Sabzavotlar blender ichiga solinadi va pyure koʻrinishiga keltirib olinadi. Taʼbga koʻra pyurening tuzi va murchi rostlanadi.
6. Pyure idish ichiga solinadi va ustki qismi qaymoq bilan bezatiladi. Tayyor shoʻrva qotgan non bilan birga dasturxonga uzatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!