Kerakli masalliqlar:
- Pechenye – 150 gr
- Sariyogʻ – 60 gr
- Jelatin – 10 gr
- Sut – 180 ml
- Shakar – 60 gr
- Tvorogli pishloq – 850 gr
- Smetana – 100 gr
- Kakao – 40 gr
- Vanilin ekstrakti – 10 gr
- Ozuqaviy boʻyoq
Tayyorlanishi:
1. Pechenye blender yordamida uvoqlab olinadi.
2. Sariyogʻ eritiladi va pechenye uvoqlari bilan birga qorishtiriladi.
3. Qorishma pergament qogʻoz toʻshalgan qolip ichiga joylanadi va yarim soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
4. 10 gr jelatin 60 ml suvda eritiladi.
5. Sut shakar bilan oʻzaro qorishtiriladi.
6. Tvorogli pishloq mikser yordamida koʻpirtirib olinadi.
7. Koʻpirtirilgan pishloq ustidan kakao sepiladi.
8. Koʻpirtirilgan pishloq ustidan kakao sepiladi.
9. Sut va shakar aralashmasi qaynash holatiga keltirib olinadi.
10. Aralashma ichiga jelatin qoʻshiladi.
11. Sutli qorishma pishloqli massa ustidan quyiladi.
12. Qorishmaga ozuqaviy boʻyoq qoʻshib yuboriladi.
13. Qolip muzlatgich ichidan chiqariladi va boʻsh qolgan qismi pishloqli massa bilan toʻldiriladi.
14. Shirinlik 3 soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
15. Tayyor chizkeykning ustki qismi taʼbga koʻra bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!