$
10817.25 UZS
7.51
141.38 UZS
0.34
12266.76 UZS
-50.94
18° Kechasi

Kun retsepti: “Qizil baxmal” chizkeyki

14:10 / 04.12.2021

Kerakli masalliqlar:

- Pechenye – 150 gr

- Sariyogʻ – 60 gr

- Jelatin – 10 gr

- Sut – 180 ml

- Shakar – 60 gr

- Tvorogli pishloq – 850 gr

- Smetana – 100 gr

- Kakao – 40 gr

- Vanilin ekstrakti – 10 gr

- Ozuqaviy boʻyoq

DSC01685

Tayyorlanishi:

1. Pechenye blender yordamida uvoqlab olinadi.

DSC01690

2. Sariyogʻ eritiladi va pechenye uvoqlari bilan birga qorishtiriladi.

DSC01696

3. Qorishma pergament qogʻoz toʻshalgan qolip ichiga joylanadi va yarim soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.

DSC01702

4. 10 gr jelatin 60 ml suvda eritiladi.

DSC01710

5. Sut shakar bilan oʻzaro qorishtiriladi.

DSC01713

6. Tvorogli pishloq mikser yordamida koʻpirtirib olinadi.

DSC01717

7. Koʻpirtirilgan pishloq ustidan kakao sepiladi.

DSC01718

8. Koʻpirtirilgan pishloq ustidan kakao sepiladi.

DSC01726

9. Sut va shakar aralashmasi qaynash holatiga keltirib olinadi.

DSC01724

10. Aralashma ichiga jelatin qoʻshiladi.

DSC01729

11. Sutli qorishma pishloqli massa ustidan quyiladi.

DSC01730

12. Qorishmaga ozuqaviy boʻyoq qoʻshib yuboriladi.

DSC01732

13. Qolip muzlatgich ichidan chiqariladi va boʻsh qolgan qismi pishloqli massa bilan toʻldiriladi.

DSC01737

14. Shirinlik 3 soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.

DSC01746

15. Tayyor chizkeykning ustki qismi taʼbga koʻra bezatiladi.

DSC01893

DSC02039

Manba


Foydali

Bu ham qiziq

O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!

O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!