Kofeni ortiqcha iste’mol qilish tish va suyaklarga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Endokrinolog Zuxra Pavlova ichimlikning sutkalik dozasini kuniga bir yoki ikki stakani salomatlik uchun xavfsiz, deb maslahat berdi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, qahva tarkibida oziq-ovqatdan olinadigan kalsiyning organizm tomonidan so‘rilishini bloklaydigan tanin moddasi mavjud. Agar odam bu ichimlik bilan oziq-ovqat ichsa, yurak va boshqa mushaklarning ishlashi uchun zarur bo‘lgan kalsiy yetishmovchiligi yuzaga keladi. Bundan tashqari, bu paratiroid gormoni darajasining oshishiga olib keladi.
“Patiroid gormonining asosiy vazifasi qonda yetarli miqdorda kalsiyni ta’minlashdir va u kalsiyni zaxiralardan, ya’ni suyaklar hamda tishlardan ajratib olishni boshlaydi. Ularni yana-da mo‘rt qiladi”, dedi mutaxassis suhbatda.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!