Shifokor Kortni DʼAndjelo qora qahva jigar salomatligi uchun eng foydali ichimlik ekanini maʼlum qildi.
Mutaxassisning aytishicha, qahvaning jigar salomatligi uchun qanchalar foydali ekanligi tadqiqotlar yordamida ham isbotlangan. Doimiy ravishda qahva isteʼmol qilish jigar sirrozining oldini oladi va jigarni yogʻ bosishiga yoʻl qoʻymaydi.
Qahva jigarda yigʻilib qolgan yogʻlarni eritadi, antioksidantlar miqdorini kamaytiradi. Bu esa oʻz navbatida erkin radikallar faolligini kamaytirishga yordam beradi, jigar hujayralarini zararlanishdan himoya qiladi.
Shuni ham hisobga olish kerakki, qahvani shakar, sut va qaymoq qoʻshmasdan isteʼmol qilgan maʼqul. Aks holda uning isteʼmolidan olinadigan foyda miqdori keskin kamayadi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!