Kerakli masalliqlar:
Tort uchun:
- Tuxum – 6 dona
- Shakar – 330 gr
- Yongʻoq uni – 180 gr
- Kakao – 20 gr
- Sariyogʻ – 160 gr
- Qora shokolad – 250 gr
- Qahva – 30 ml
Ganash uchun:
- Qaymoq – 160 ml
- Qahva – 20 ml
- Qora shokolad – 180 gr
Tayyorlanishi:
1. Tuxum sarigʻi oqidan ajratib olinadi.
2. Tuxum oqi shakar bilan birga koʻpirtiriladi.
3. Koʻpirtirilgan tuxum oqi ustidan kakao va bodom uni solinadi.
4. Qolip yengil yogʻlab olinadi va ustidan pergament qogʻoz toʻshaladi.
5. Xamir qolip ichiga joylanadi. Biskvit 180 daraja haroratda 15-20 daqiqa pishiriladi.
6. Xona haroratidagi sariyogʻ mikser yordamida koʻpirtiriladi va ichiga birin-ketin tuxum sarigʻi qoʻshiladi.
7. Masalliqlar ustidan eritilgan shokolad quyiladi va koʻpirtirish davom ettiriladi.
8. Aralashma ustidan qahva quyiladi.
9. Aralashma pishib chiqqan biskvit ustidan joylanadi va shirinlik yana 30 daqiqa pishiriladi. Pishib sovigan tort bir necha soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
10. Ganash uchun qaymoq, shokolad boʻlaklari va damlangan qahva olov ustiga qoʻyib, qizdirib olinadi.
11. Biskvitdan aylana boʻlak kesib olinadi va ustidan tayyor ganash quyib bezak beriladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!