Kerakli masalliqlar:
• Piyoz – 1 dona
• Sarimsoq – 4 boʻlak
• Qovoq – yarimta
• Pomidor qaylasi – 1 banka
• Bulyon – 400 ml
• Limon – 1 dona
• Tuxum sarigʻi – 2 dona
• Qiyma – 400 gr
• Zaytun yogʻi
Tayyorlanishi:
1. Piyoz va sarimsoqning teng yarmi mayda toʻgʻraladi.
2. Masalliqlar zaytun yogʻida qovurib olinadi.
3. Qovoq tozalanadi va yirik koʻrinishda boʻlaklanadi.
4. Piyoz shaffof tusga kirganidan soʻng idish ichiga bulyon va pomidor qaylasi solinadi.
5. Qovoq boʻlaklari qaynayotgan bulyon ichiga joylanadi va qovoq yumshaguniga qadar qaynatiladi.
6. Piyoz va sarimsoqning qolgan yarmi ham toʻgʻrab olinadi.
7. Limon sedrasi qirgʻichdan oʻtkaziladi.
8. Qiyma, piyoz, sarimsoq, limon sedrasi va 2 ta tuxum sarigʻi oʻzaro qorishtiriladi.
9. Qiymadan oval shakldagi teftellar tayyorlanadi. Tayyor teftellar zaytun yogʻida qovurib olinadi.
10. Pishgan teftellar qayla ichiga solinadi va ozroq dimlab qoʻyiladi.
11. Tayyor taom taʼbga koʻra bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!