Uyimizda topiladigan yoki bozordan hamyonbop narxga sotib olashimiz mumkin bo‘lgan mahsulotlardan shirin va foydali taomlar tayyorlashimiz mumkin. Ayniqsa, parhez tutuvchi ayollar kechki dasturxon uchun ham to‘yimli, ham kaloriyali taom retseptini izlashadi.
Qo‘ziqorin bilan qovurilgan karam
Ingrediyentlar:
Oq karam - 500 g
Shampinyon- 300 g
Sabzi - 1 dona
Piyoz - 1 dona
Suv - 100 ml
O‘simlik yog‘i - 2 osh qoshiq
Tomat pastasi - 2 osh qoshiq
Tuz - tabga ko‘ra
Qalampir - tabga ko‘ra.
Tayyorlash usuli
Piyoz va sabzi, karamni uzunasiga mayda hamda ingichka qilib to‘g‘rang. Qo‘ziqorinlarni yuvib, to‘rt qismga bo‘ling.
Shampinionni qizigan qozonda 5-7 daqiqa davomida qovuring. Keyin sabzi, piyoz, karam va yog‘ qo‘shib yana 5 daqiqa davomida past olovda pishiring.
Tabga ko‘ra tuz qo‘shing va aralashtiring. Hamda yana 7 daqiqa davomida qovuring.
Qozonga bir stakan tomat pastasi va to‘g‘ralgan ko‘katlarni soling hamda suv solib aralashtiring. So‘ngra, o‘rtacha olovda 10-15 daqiqa davomida pishiring. Barcha sabzavotlar yumshoq bo‘lib pishgach suzib olishingiz mumkin.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!