Qahva ichish koronavirus bilan kasallanish xavfini kamaytiradi. Xitoy universiteti olimlari bu bo‘yicha tadqiqot o‘tkazib, shunday xulosaga kelishdi.
Tadqiqot natijalari Britaniyaning BioMed Central ilmiy nashriyotida chop etilgan. Unda yozilishicha, qahva tarkibidagi baʼzi moddalardan COVID-19 infeksiyasiga qarshi profilaktika chora sifatida foydalanish mumkin.
Qahvaning himoya xususiyatlari uning tarkibidagi xlorogen kislota va kofein bilan izohlangan.
Olimlarning taʼkidlashicha, qahva kateptis L fermentini bloklash orqali SARS-CoV-2 virusi va uning variantlarining inson hujayralariga kirib borishini to‘xtatishi mumkin.
Shunday qilib, bir kunda kamida 1 stakan qahva ichish COVID-19 bilan kasallanish xavfini 10 foizga kamaytirishi maʼlum bo‘ldi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!