Glisemik indeksi past bo‘lgan ovqatlar qondagi qand miqdorini tenglashtirishi mumkin. Bunday mahsulotlar orasida shifokor yashil olma va nokni ta’kidladi. Shu bilan birga, mevalar qattiq va qarsillashi kerak.
Dietologlar qondagi qand darajasi yuqori bo‘lgan odamlarga yuqori glisemik ovqatlardan voz kechishni maslahat beradi.
“Bular tozalangan shirinliklar, non mahsulotlari. Bundan tashqari, siz juda ko'p shirin meva va rezavorlarni iste’mol qila olmaysiz. Qaynatilgan sabzi va lavlagi ham qondagi qand miqdorini oshiradi”, - deydi ekspert.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!