Qish faslida choy va boshqa turdagi ichimliklarni haddan tashqari issiq holatda isteʼmol qilish salomatlik uchun oʻta xavfli boʻlishi mumkin. Bu haqida shifokor Larisa Alekseyevna aytib oʻtdi.
Haddan tashqari issiq ichimlik til, ogʻizning shilliq qavati hamda qiziloʻngachga zarar yetkazadi. Bundan tashqari, qaynoq ichimlik oshqozon-ichak trakti, saraton kasalliklari, eroziya, gastrit va oshqozon yarasini keltirib chiqarishi ehtimoli ham bor.
Buning oldini olish uchun esa isteʼmol qilinayotgan ichimlik 60 darajadan issiq boʻlmasligi zarur. Bunday haroratga ega choy qaynoq ichimliklardan farqli oʻlaroq tishlar emaliga ham zarar yetkazmaydi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!