Limonad shirin va nordon ichimlikdir. Ko‘pincha u limon sharbati va suvdan tayyorlanadi. Ba’zida ichimlikka boshqa ingredientlar ham qo‘shiladi.
Shunisi e’tiborga loyiqki, limonad nafaqat mazali, balki foydalidir. Bu xususiyat meva tarkibidagi temir va kaliy mavjudligi bilan bog‘liq. Ya’ni, ichimlik immunitetni yaxshilashga ham yordam beradi.
Bir litr limonadni tayyorlash uchun bizga kerak bo‘ladiganlar quyidagilar:
- Limon - 1 dona (sharbat + qobig‘i)
- apelsin - 2 dona (sharbat + qobig‘i)
- shakar - 200-300 gramm (istalgan shirinlikka qarab)
- suv - 1-1,5 litr
Avval siz mevalarni yaxshilab yuvishingiz kerak.
Keyin qirg‘ichdan olib, apelsin va limonning qobig‘ini maydalang. Shakar qo‘shing.
Keyin ozgina suv qo‘shib, pechka ustiga qo‘yishingiz kerak. Shakar eriguncha kuting, lekin qaynatmang.
Shundan so‘ng, aralashmani filtrlash va suyuqlikni grafinaga tushirish kerak. Keyin limon va apelsin sharbatini grafinga siqib oling. Suv qo‘shing.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!