Odatda tungi vaqtda ovqat iste’mol qilishdan, ayniqsa yog‘li, og‘ir va go‘shtli taomlardan voz kechish tavsiya etiladi, dedi gastroenterologi Svetlana Ilyashenko RIA Novosti agentligiga.
“Kechki ovqatni yotishdan uch soat oldin qilish yaxshidir. Shuningdek, oshqozondan kislota oqimining oldini olish uchun yog‘li va og‘ir ovqatlarni iste’mol qilmang. Kechki ovqat uchun proteinli ovqatlar, kam yog‘li baliq, sabzavotli garnir bilan tovuqni iste’mol qilish yaxshiroqdir”, - dedi Ilyashenko.
Shifokorning so‘zlariga ko‘ra, tungi vaqtda ovqatlanish odatidan xalos bo‘lish uchun rejimga rioya qilish, kun davomida oz-ozdan ovqatlanish va ovqatlanish oralig‘ida uzoq vaqt tanaffusga yo‘l qo‘ymaslik tavsiya etiladi.
Mutaxassis, shuningdek, yotishdan oldin ochlikni his qilmaslik uchun kun davomida bo‘lingan ovqatlarni o‘z ichiga olgan parhezni o‘rnatishni maslahat beradi. Agar istisno hollarda eng yaxshi tanlov tovuq, tuxum yoki sabzavotlar kabi proteinli ovqatlar bo‘ladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!