Parhezshunoslar va shifokorlar 20:00 dan keyin ovqatlanish qanchalik zararli ekanligini tushuntirishga harakat qilishadi. Kechki ovqatni yotishdan oldin iste’mol qilish bir qator qo‘shimcha muammolarga olib keladi. Bu kislota oqimi, ovqat hazm qilish va insulin bilan bog‘liq muammolar bo‘lishi mumkin.
Kechqurun ovqatlanmaslikning sog‘liq uchun bir qancha foydali tomonlari bor. Odatda, odamlar bu vaqt davomida muvozanatli ovqatlardan ko‘ra, uglevodlar va yog‘larga boy qayta ishlangan ovqatlarni iste’mol qiladilar.
2022-yilgi tadqiqotlardan biri shuni ko‘rsatdiki, kech ovqatlanish ko‘p miqdorda ochlik hissini uyg‘otadi. Ular yoqilgan kaloriyalar sonini kamaytiradi va ko‘proq yog‘larni saqlashga olib keladi. Biroq, bu ta’sirlar oziq-ovqat turiga, genetika, stress darajasi va boshqa omillarga bog‘liq bo‘lishi ham mumkin.
Agar yotishdan oldin ovqatlanilsa, bu kislotaning ko‘p ishlab chiqarilishiga olib keladi. Oshqozon gasteridi yoki shishishi kabi omillarni oldini olish uchun yotishdan 90 daqiqa oldin ovqat yeyish tavsiya etiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!