Kerakli masalliqlar:
- Sariyogʻ – 300 gr
- Shakar – 200 gr
- Shinni – 100 gr
- Tuxum – 2 dona
- Tuxum sarigʻi – 90 gr
- Un – 375 gr
- Qavartma – 7,5 gr
- Dolchin – 8 gr
- Muskat yongʻogʻi – 3 gr
- Maydalangan zanjabil – 3 gr
- Likyor – 190 gr
- Dolchin – 10 gr
- Olma
Tayyorlanishi:
1. Sariyogʻ va shakar oʻzaro qorishtiriladi.
2. Masalliqlar ustidan shinni solinadi.
3. Idish ichiga tuxum va tuxum sarigʻi joylanadi.
4. Asosiy massaga un, qavartma, dolchin, zanjabil va muskat yongʻogʻi qoʻshiladi. Keyin esa ozroq likyor quyiladi.
5. 4 dona olma toʻrtburchak shaklda toʻgʻraladi.
6. Olma boʻlaklari xamir ichiga solib, qorishtiriladi.
7. Qolip ichiga dolchin sepib chiqiladi.
8. Xamir qolip ichiga joylanadi va 130 daraja haroratda pishiriladi.
9. Pishgan keksning ustki qismi taʼbga koʻra bezatiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!