Qizil rangli oziq-ovqatlarning rangdorligi eng kuchli antioksidant - likopen tomonidan ta’minlanadi. Uning xususiyatlaridan biri erkin radikallarga qarshi kurashdir. Shuningdek, saratonga qarshi faollikka ham ega. Issiqlik bilan ishlov berish nafaqat bu moddani yo‘q qilmaydi, balki uning biologik mavjudligini ham oshiradi.
Qizil mahsulotlar o‘z ichiga olgan yana bir antioksidant - fenol. Bu stress va uzoq muddatli depressiyaga qarshi kurashda ajoyib yordamchidir.
Qizil mahsulotlar tarkibidagi flavonoidlar ko‘rish o‘tkirligi va yaxshi xotira uchun javobgardir.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!