Zaytun yog‘i. Qonning oksidlanish jarayoniga ijobiy ta’sir ko‘rsatadigan olein kislotasiga boy. Salat va taomlar uchun ajoyib tanlov. Zaytun yog‘idan kamroq ishlatish tavsiya etiladi, sababi kaloriya miqdori juda yuqori.
Anor. O‘zi ham, sharbati ham foydali. Uning ortiqcha miqdori yoki urug‘lari oshqozon kasalliklariga ta’sir qilishi mumkin. Shuningdek, suyaklarni mustahkamlaydi va gormonlarni me’yorga keltiradi.
Apelsin. Apelsin sharbati C vitamin va antioksidantlar qonni tozalashda faol ishtirok etadi.
Qahva. Mutaxassislarning izlanishiga ko‘ra, 13 yildan buyon kuniga ikki mahal qahva ichuvchi insonning yurak xastaligiga chalinish xavfi umuman yoki kamroq qahva ichgan insonnikiga qaraganda 20 foizga kam ekan.
Ko‘k choy. Organizmdagi xolesterinni kamaytiradi, vazn tashlashga yordam beradi va saraton kasalligining oldini oladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!