Sarimsoq tarkibida ajoyen moddasi bor, u qondagi qand miqdorini 25 foizga tushirishga imkon beradi. Bu haqida angliyalik shifokor Sara Bryuyer maʼlum qildi.
Shifokorning aytishicha, kuniga 2-3 boʻlak sarimsoq isteʼmol qilish qondagi “yomon” xolesterin miqdorini kamaytiradi, yurak xuruji va insult xavfini 25 foizga pasaytirib beradi.
Mutaxassis organizm tomonidan glyukozaning yaxshiroq singdirilishi uchun sarimsoq yogʻini isteʼmol qilishni ham tavsiya etgan.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!