Qadoqlangan sharbatni ochgach, sovitkichda 1 kundan ortiq saqlab bo‘lmaydi.
Agar sharbatdan sirka yoki spirt hidi kelsa, bilingki, u achimoqda.
Pomidor sharbatini temir idishda va yorug‘ joyda saqlamang. Bunda uning tarkibidagi C vitamini yo‘qolib ketadi. Shuning uchun pomidor sharbatini temir idishdan shisha idishlarga solib, qog‘oz bilan o‘rab qorong‘i joyga qo‘yish kerak.
Sharbatlarga qaynagan suv qo‘shish mumkin, biroq shakar va tuz solib bo‘lmaydi.
Oshqozonida yarasi bor bemorlar tarkibida kislota mavjud bo‘lgan mevalarning (limon, apelsin) sharbatini ichmaganlari ma’qul!
Vali Qahhorov, “Sharbatlar shifosi” kitobi muallifi
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!