Choy o‘zbeklarning sevimli ichimligi. U deyarli har kuni dasturxonlarimizdan o‘rin oladi, nonushtada, tushlikda va kechki ovqatda bizga hamrohlik qiladi. Lekin choy ichishning ham o‘z qoidalari bor. Quyida ular bilan tanishtiramiz.
Choyni qaynoq holda ichishdan saqlaning. Chunki juda qaynoq holda ichilgan choy issiqligi tufayli ichki organlarga shikast yetkazadi.
Aslo ovqat mahal choy ichmang. Choyni ovqatdan keyin 30-60 minut o‘tgach iching. Bu vaqt davomida ovqat tarkibidagi organizm uchun kerakli bo‘lgan moddalar o‘zlashtirib bo‘linadi.
Sovuq choy ham ichmang. Chunki sovuq choy organizmni bo‘shashtiradi.
Uxlashdan oldin achchiq choy ichilsa, uyqusizlik kelib chiqadi.
Dorini hech qachon choy bilan qabul qilmang. Choy tarkibidagi kofein va tanin moddalari dori tarkibidagi shifobaxsh moddalarni parchalab yuboradi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!