Hayit bayrami arafasida tayyorlanadigan chak-chak shirinligining batafsil retsepti bilan tanishing.
Kerakli masalliqlar:
– Asal – chorak stakan;
– Un – 2,5 stakan;
– Tuxum – 2 dona;
– Suv – 3-4 stakan;
– Yog‘ – qovurish uchun;
– Shakar – 0,5 stakan.
Tayyorlanishi:
1. Un idish ichiga elanadi va oʻrtasiga tuxum chaqiladi.
2. Masalliqlar oʻzaro aralashtiriladi.
3. Xamir ichiga ozroq suv qoʻshiladi.
4. Xamir oziq-ovqat plyonkasiga oʻraladi va muzlatgichda yarim soat tindiriladi.
5. Xamirdan kichik boʻlaklar kesib chiqiladi.
6. Boʻlaklari unlab olinadi.
7. Unlangan xamir boʻlaklari qizdirilgan yogʻda qovuriladi.
8. Asal shakar bilan birga kastryulka ichida qorishtiriladi.
9. Qorishma olov ustiga qoʻyiladi va shakar toʻliq erib ketguniga qadar aralashtirib turiladi.
10. Tayyor sirop pishirilgan xamir boʻlaklari ustidan quyiladi va obdon qorishtiriladi.
11. Chak-chak idishga solinadi va istalgan shaklga keltiriladi.
Yoqimli ishtaha!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!