Kerakli masalliqlar:
– Tuxum – 2 + 1 dona
– Shakar – 150 gr
– Limon sedrasi
– Sariyogʻ – 50 gr
– Asal – 15 gr
– Un – 275 gr
– Qavartma – 2 gr
– Bodom – 50 gr
– Xandonpista – 80 gr
– Apelsin sukati – 100 gr
– Sut – 1 oshqoshiq
Tayyorlanishi:
1. Limon sedrasi qirgʻichdan oʻtkaziladi va shakar bilan aralashtiriladi. Masalliqlar ustidan tuxum chaqiladi.
2. Apelsin sukati toʻrtburchak shaklda maydalanadi.
3. Eritilgan sariyogʻ va asal asosiy massa ustidan quyiladi.
4. Aralashma ustiga un va qavartma sepiladi.
5. Xamir ichiga bodom, sukat va xandonpista solib, qorishtiriladi.
6. Xamir oziq-ovqat plyonkasiga oʻraladi va yarim soatga muzlatgichga solib qoʻyiladi.
7. 1 dona tuxum 1 oshqoshiq sut bilan koʻpirtiriladi.
8. Xamirdan uzun va qalin tasmalar hosil qilingach, patnis ustiga terib chiqiladi.
9. Xamir ustiga tuxumli qorishma surtiladi.
10. Yegulik 180 daraja haroratda 25-30 daqiqa pishiriladi.
11. Pechenye boʻlaklari 1 sm qalinlikda kesiladi va gaz pechiga yana 10 daqiqaga solib qoʻyiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!