Kerakli masalliqlar:
- Non
- Tuxum – 3 dona
- Qaymoq – 200 gr
- Tvorogli pishloq – 150 gr
- Sirop – 70 gr
- Banan – 2 dona
- Taʼbga koʻra yongʻoqlar
Tayyorlanishi:
1. Tuxum, qaymoq, tvorogli pishloq va sirop oʻzaro qorishtiriladi.
2. Masalliqlar mikser yordamida koʻpirtiriladi.
3. Nondan uchburchak shakldagi boʻlaklar kesib olinadi.
4. Nonning chetlari kesiladi va suratda koʻrsatilgan shaklda keltirib olinadi.
5. Banan parrak shaklida kesiladi.
6. Non va banan boʻlaklari maxsus qolip ichiga ketma-ket terib chiqiladi.
7. Qolip non va banan boʻlaklari bilan toʻldiriladi.
8. Masalliqlar ustidan tuxumli massa quyiladi.
9. Non tuxumli qorishmani oʻziga singdirib olishi uchun masalliqlar shu holatda 10 daqiqa qoldiriladi. Keyin esa non ustidan yongʻoqlar sepib chiqiladi.
10. Yegulik 180 daraja haroratda 20-40 daqiqa pishiriladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!