Muzlatilgan mol go‘shti foydali emas va uni isteʼmol qilish revmatizm, markaziy nerv sistemasi kasalliklarga sababchi bo‘ladi.
Uzoq muddat shu tarzda muzlatilgan go‘sht isteʼmol qilsangiz terining qorayishi va sochlarning erta oqarib ketishi kabi muammolariga olib kelishi mumkin.
Qayta ishlangan go‘sht (tuzlangan, dudlangan, konservalangan) undan-da xavfli. Har 50 qayta ishlangan go‘sht ichaklar saratoni rivojini 18 foizga oshiradi.
Agar go‘sht uzoq yoki yuqori haroratda tayyorlansa (tovada qovurilsa), kasallik ortirish imkoni yana-da yuqori bo‘ladi.
Bunday qayta ishlash jarayonida mahsulotda ko‘krak bezi, prostata, jigar, teri, o‘pka va boshqa organlar saratoni rivojiga olib keluvchi zararli moddalar hosil bo‘ladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!