Qulupnay iste’mol qilish miyaning qarish jarayonini sekinlashtiradi, ya’ni uning funksional muddatini uzaytiradi. Bu bizga uzoq vaqt davomida aql-idrok va kuchli xotirani saqlashga imkon beradi.
Shu bilan birga Alstgeymer kasalligi boshlanishining oldini olishi muhim ahamiyatga egadir.
Pishgan qizil qulupnay nafaqat xotirani, balki ko‘rish qobiliyatini yaxshilaydi. Yevropaliklar tadqiqotiga qaraganda har kuni qulupnay iste’mol qilish katarakta, quruq ko‘zlar, progressiv ko‘rlik va yoshga bog‘liq to‘qimalarning muammolari rivojlanishiga to‘sqinlik qiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!