Britaniyalik olimlar saraton kasalligining genetik xavfi yuqori boʻlgan insonlar ishtirokida tadqiqot oʻtkazdilar. Olimlar ularni maxsus parhezga oʻtkazishdi: koʻngillilar ikki yil davomida kuniga bittadan poʻsti yashil banan tarkibidagiga teng miqdorda kraxmal qabul qilishgan.
Tadqiqotlar shuni koʻrsatdiki, banan tarkibidagi kraxmal ichakdagi bakteriyalar turini oʻzgartirishi, oshqozon, qiziloʻngach, oshqozon osti bezi va oʻn ikki barmoqli ichak saratoni xavfini kamaytirishi mumkin. Bu turdagi kraxmal banandan tashqari loviya va joʻxori uni tarkibida ham bor.
Shuni taʼkidlab oʻtish kerakki, banan ortiqcha vazndan aziyat chekuvchi odamlar va diabetga chalinganlar bemorlarga tavsiya etilmaydi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!