Statistikaga koʻra, vegetarianlar goʻsht isteʼmol qiladiganlarga qaraganda koʻproq yashaydi. Ammo buning sababigoʻshtni rad etishda emas, balki sogʻlom turmush tarzida. Ular koʻp hollarda ichmaydilar, chekmaydilar, ochkoʻzlikka berilmaydilar va sport bilan shugʻullanadilar.
Goʻshtda tanamiz uchun muhim oqsillar mavjud. Yana bir narsa shundaki, yogʻli qizil goʻshtni (mol goʻshti, qoʻzichoq) haddan tashqari isteʼmol qilish haqiqatdan ham xolesterin darajasini oshirishi va yurak-qon tomir kasalliklari ehtimolini koʻpaytirishi mumkin.
Goʻshtni haftasiga 2 martadan koʻp boʻlmagan holda isteʼmol qiling va oq goʻshtli parranda va baliqlarni eʼtiborsiz qoldirmang.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!