Quritilgan anjirni baravar miqdorda yanchilgan yongʻoq magʻziga aralashtirib, har kuni 70-90 grammdan yeb turilsa, sovuq mijozli bemorlar buyragini issiq qilib, chaxmazak (siyish qiyunlashuvi)ni yoʻqotadi. Anjir sharbati esa buyrak va qovuqdagi chiqitlarni haydaydi.
2 choyqoshiqdagi quruq naʼmatak mevasi 1 stakan qaynoq suvga solib qoʻyilib, suvi kuniga 3 mahal ovqatdan keyin ichib turilsa, shifo boʻladi.
Arab xurmosi (finik) danagini qaynatib, suvi ichilsa, buyrak va qovuq toshlarini maydalab tushiradi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!