Mutaxassislarning fikriga ko‘ra, ichimlik ichaklarning holatiga foydali ta’sir ko‘rsatadi.
“Kefir - bu faol hayot uchun zarur bo‘lgan makroelementlarni o‘z ichiga olgan fermentlangan sut mahsuloti: oqsillar, yog‘lar va uglevodlar", deb tushuntirdi dietolog.
Shu bilan birga, kefirda foydali mikroorganizmlar mavjud bo'lib, ular ham ingichka, ham katta ichakning ishiga foydali ta’sir ko'rsatadi, mikrobiotaning xilma-xilligi uchun qo‘shimcha sharoit yaratadi.
Medik kefirdan maksimal foyda olish uchun har kuni bu ichimlikdan 200 mililitr iste’mol qilish kifoya ekanligini qo‘shimcha qildi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!