Shamollash vaqtida qanday mahsulotlar isteʼmoli tezroq tuzalishga yordam beradi? Bu savolga nutritsiolog Marina Makisha javob berdi.
Uning aytishicha, turli yormalar va boʻtqalar tanovul qilish organizmga tetiklik bagʻishlaydi, uning qayta tiklanishi uchun quvvat beradi. Shuningdek, bemor odam sabzavot va mevalarni ham koʻproq yeyishi kerak. Ularning tarkibidagi vitamin hamda foydali moddalar kasallikni yengishda muhim ahamiyat kasb etadi.
“Kasallikni boshdan kechirayotgan vaqtda taomnomaga sut-qatiq mahsulotlarini qoʻshish lozim, ular immun tizimini ragʻbatlantiradi”, deydi shifokor.
Mutaxassis kasallikdan tezroq tuzalish uchun koʻproq suyuqlik ichish kerakligini ham taʼkidlab oʻtgan.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!