Kivi tanani shamollash va erta qarishdan himoya qilishga yordam beradi. Shifokorlarning so‘zlariga ko‘ra, kivi ko‘p miqdorda C vitamini o‘z ichiga oladi. Shuning uchun bu mevani iste’mol qilish sovuq mavsumda ayniqsa foydalidir. Bundan tashqari, C vitamini yurak-qon tomir tizimining sog‘lig‘ini, shuningdek, suyaklar, tendonlar va ligamentlarni qo‘llab-quvvatlaydi.
Kivi tarkibidagi antioksidantlar ko‘rish qobiliyatini mustahkamlaydi. Kivi tarkibida oshqozon-ichak traktining faoliyatini normallashtiradigan, ortiqcha xolesterin, safro kislotalari, radionuklidlar, og‘ir metallarning tuzlarini to‘playdigan tola mavjud.
Kivi miya kasalliklari, kognitiv buzilishlar, onkologiyaning oldini oladi, deya qo'shimcha qiladi dietologlar.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!