Pishloqning sog‘liq uchun foydalari turiga qarab farq qiladi, ammo ularning har birida ichak mikrobiotasiga foydali bakteriyalar mavjud.
Pishloq yog‘li va yuqori kaloriyali taomdir, ammo mutaxassislar pishloq tarkibidagi yog‘lar xolesterin miqdorini oshirmaydi.
Pishloq sutdan tayyorlanganligi sababli uning tarkibida oqsil, kalsiy, fosfor va boshqa moddalar mavjud. Pishloqning har bir alohida navi foydali xususiyatlarga ega. Gouda jigar va miya faoliyatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi, feta suyaklar va tishlar uchun foydali bo‘lgan juda ko‘p fosforni o‘z ichiga oladi, rikotta mushak to‘qimalarining shakllanishi uchun foydali bo‘lgan aminokislotalarga boy.
Ma’lumotlarga ko'ra, pishloq yurak va qon tomirlarining ishiga ta’sir qilmaydigan neytral mahsulotdir.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!