Shokoladda anandamin moddasi mavjud bo‘lib, u dofamin ishlab chiqarishga ta’sir qiladi, bu ham dam olish va xotirjamlik hissi uchun javobgardir. Bundan tashqari, shokolad tarkibida tabiiy antidepressant deb ataladigan aminokislota – triptofan mavjud bo‘lib, asabiylashish va tajanglikni kamaytirish, shuningdek, kayfiyatni ko‘tarishga yordam beradi.
Sabzi A vitaminiga boy bo‘lib, u stressdan xalos bo‘lishga va uyquni yaxshilashga yordam beradi. Asabiy simptomlarning rivojlanishiga yo‘l qo‘ymaslik uchun kun davomida sabzi iste’mol qilish yoki uxlashdan oldin bir stakan sabzi sharbatini ichish uyqu va ish vaqtida to‘plangan barcha tashvishlardan xalos bo‘lishga yordam beradi.
No‘xat aminokislota glisinga boy bo‘lib, u organizmda xotirjamlik tuyg‘usini keltirib chiqaradi, asabiylikni kamaytiradi va tashvishlarni bostiradi. Bundan tashqari, no‘xat ruhiy o‘zgarishlardan aziyat chekadiganlar uchun ham tavsiya etiladi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!