Suv. Agar u yetarli bo‘lmasa, qon quyuqlasha boshlaydi va yurak tez ishlaydi, bu uning zo‘riqishiga olib keladi.
Ko‘k choy. Uning tarkibidagi antioksidantlar yurak uchun juda foydali, ular yurak-qon tomir kasalliklarini rivojlanish xavfini oldini oladi. Shuningdek, xolesterin darajasini pasaytiradi va qon tiqinlarining shakllanishiga to‘sqinlik qiladi. Kuniga uch stakangacha ko‘k choy ichish foydalidir.
Qizil vino. Qonda xolesterin darajasini pasaytiradigan va qon tiqinlarini shakllanishiga to‘sqinlik qiluvchi moddalarni o‘z ichiga oladi, yaxshi xolesterin darajasini oshirishi mumkin.
Anor sharbati. Uning tarkibida polifenollar, tabiiy faol antioksidantlar mavjud. Anor sharbatini muntazam va vaqti-vaqti bilan ichish yaxshidir.
Qahva. Bir nechta tadqiqotlarga ko‘ra, qahva ichish yurak xuruji va insult xavfini 20-40 foizga kamaytiradi. Shifokorlar kuniga 2 stakandan ko‘p bo‘lmagan tabiiy qahva ichishni tavsiya qiladilar.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!