Pomidorlar sog‘liq uchun foydalidir, chunki ular ozuqa moddalari va vitaminlarga boy. Biroq, ma’lum bir toifadagi odamlar pomidorni iste’mol qilishdan voz kechishlari kerak, - deydi diyetologlar.
Pomidor tarkibida oqsillar, uglevodlar, o‘simlik yog‘lari va tolalar, shuningdek, vitaminlar, mikroelementlar, organik kislotalar, kaliy, kaltsiy va magniy mavjud. Ular oshqozon-ichak traktining normallashishiga hissa qo‘shadi, tromboz va saraton xavfini kamaytiradi.
Ammo mutaxassislar ushbu mahsulotni qo‘shma kasalliklarga chalingan odamlar uchun menyudan chiqarib tashlashni maslahat berishadi.
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!
O‘zbekiston va jahonda ro‘y berayotgan eng so‘nggi voqea-hodisalar, sport, shou-biznes, madaniyat, informatsion texnologiyalar va ilm-fan yangiliklaridan doimo xabardor bo‘ling!